De Roos van Culemborg, De Raad van Kerken Nederland, Protestantse Theologische Universiteiten nodigen u uit voor een Landelijke ontmoetingsdag over de zeven werken van barmhartigheid.

Datum en tijd: zaterdag 18 september, van 12:00–15:30 uur met een voorprogramma van 9:30-12:00 uur en toegiften van 16:00-17:00 uur.

Plaats: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, Culemborg

Tienduizenden werkboekjes over het project ‘ZEVEN wegen van barmhartigheid’ zijn verspreid en worden overal gebruikt. We nodigen iedereen uit 18 september naar Culemborg te komen voor de landelijke start van het project dat duurt tot december 2022. Een dag waarop we eten met elkaar, muziek maken en liederen zingen, reisexposities bekijken, met boeiende sprekers en stevige discussie. En voor wie wil als toegift een concert (Sunhine Cleaners) of theater (Kees Posthumus). Ga met een groep uit gemeente of parochie naar deze dag!

Programma:

12:00-13.00: Lunch (vegetarische soep en gedeeltelijk vegetarisch broodjes)

13:00-13:02:  Verwelkoming

13:02-13:05: Nieuwe compositie Alfons van der Mullen ‘hongerigen voeden’

13:05-13:10: Lied (alle bezoekers met koor Collegium Culemborg o.l.v. Jan van de Berg)

13:10-13:30: De weerloosheid van het diaconaat, dr. Erica Meijers

13:30-13:40: SUNSHINE CLEANERS: Seven Acts of Mercy

13:40-14:00: Open podium: werkt barmhartigheid? Christien Crouwel (secr. Raad van Kerken in Nederland) stelt dringende vragen aan praktijkmensen

14:00-14:15: Presentatie en toelichting op Werkboekje

14:15 – 14:30  Pauze met informatie-stands

14:30-14:35: Zingen met Collegium Culemborg

14:35-14:45: ‘Alle ZEVEN goed’, fragmenten uit theatervoorstelling Kees Posthumus

14:45-15:05: Deugt barmhartigheid? Prof. Paul van Geest over de kaders van barmhartigheid  15:05-15:10: Muziek bij de barmhartigheden: de hoed gaat rond

15:10-15:20: De laatste ronde: wat levert ZEVEN op voor de betrokkenheid van kerken, de liturgie van het doen

15:20-15:25: Aanbieding 1e exemplaar boek ‘ZEVEN WEGEN, de kunst van barmhartigheid’

15:25-15:30: Zingen uit volle borst

15:30-16:00: Nazit met koffie, thee of wijn om na te praten

VOORPROGRAMMA in de Grote of Barbarakerk 9:30-13:00 uur: Symposium ‘Ik was een vreemdeling en jullie ontvingen mij in jullie midden’

Over het vierde van de zeven werken van Barmhartigheid. In samenwerking met de Protestantse Theologische Faculteit en de Raad van Kerken in Nederland. Kerken en kerkleden zijn intensief betrokken bij de zaak van vreemdelingen (Kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag of de actie ‘We gaan ze halen’). In dit symposium bespreken we de vraag wat het vierde werk van barmhartigheid betekent voor vreemd en thuis zijn in Nederland. Specifiek voor de publieke verantwoordelijkheid van kerken, diaconieën, groepen en kerkleden.

9:30-10:00: Inloop en koffie

10:00-12:00: Programma met bijdragen van Dorottya Nagy (hoogleraar Missiologie PTHU), Domenica Gidei Biidu (mensenrechtenjuriste en strategisch adviseur diversiteit en inclusie) en Bram van Ojik (voormalig Tweede Kamerlid en diplomaat). Gespreksleiding: Prof Thijs Tromp en dr. Erica Meijers.

TOEGIFTEN voor liefhebbers:

Concert of theaterkennis maken met concert van Sunshine Cleaners of theater van Kees Posthumus:

• 16:00 Bovenzaal Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2: ALLE ZEVEN GOED, workshop Kees Posthumus. Fragmenten en gesprek: wat je er mee kunt in de gemeente en kerkdienst
  • 16:00 Koor Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2: SEVEN ACTS OF MERCY, concert Sunshine Cleaners  Sjef Hermans (zang, gitaar), Jacqueline Heijmans (zang), Geert de Heer (dobro, mandoline en gitaar)

Gratis toegangskaarten hiervoor vanaf 12.00 uur in stand van De Roos van Culemborg in de Grote of Barbarakerk

Concert/ theater reserveren voor eigen parochie? Kan meteen (zelfs gratis via Kerk in Actie)

Informatie-stands:

• De Roos van Culemborg:
    • Werkschrift ZEVEN: € 2,-, CD Seven Acts of Mercy: 10,-. ZEVEN WEGEN: € 19,95 e.a.
    • REISEXPOSITIES (je kunt meteen intekenen voor een maand in 2021-2022)
    • Schilderijen Jeltje Hoogenkamp en gedichten Corrie Kopmels 17 panelen
    • Foto’s Kees de Winter (10 panelen). Informatie en afspraken beschikbaar in stand
  • Kerk in Actie:
    • (intekenen op gratis concert Cleaners/ theater Kees Posthumus)
    • Projecten, acties, materialen enz.

De toegang is vrij. De hoed gaat rond.

Aanmelding voor het hoofdprogramma en/of het voorprogramma en/of de toegiften uiterlijk 10 september via: www.zevenwerken.nl (zie ‘aanmelding ontmoetingsdag’ via contactformulier). Of door een mail aan Info@zevenwerken.nl (met vermelding naam en aantal en dagdeel). Op 11/12 september ontvangt elke deelnemers het gedetailleerde programma.

Als er in september nog beperkende maatregelen zijn hanteren we inschrijving in volgorde van binnenkomst!    Routebeschrijving en andere informatie: www.zevenwerken.nl