Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Vrede is rechtvaardig en is opkomen voor rechtvaardigheid en strijden tegen onrecht. Vrede sluit niet uit. Vrede is inclusief. Vrede wordt geboren als we naar elkaar omzien, naar elkaar luisteren, elkaar de ruimte geven, elkaar vrijheid geven. Vrede ontstaat als de waarheid aan het licht komt, als recht wordt gepleegd en vergeving en verzoening wordt gezocht.

Als we om ons heen kijken, zien we de vrede steeds weer opnieuw aan het licht komen. En dat is wonderlijk, gezien alle ellende die sommige mensen en volkeren hebben meegemaakt. In gemeenschappen, getroffen, gekneusd en gebroken door oorlog, uitbuiting en uitsluiting staan steeds weer mensen op die kracht vinden om te helen, te verbinden en te wijzen naar een horizon van vrede en rechtvaardigheid.

De grote vraag is nu wat kunnen wij in vredesnaam doen om tot een inclusieve samenleving te komen waar iedereen erbij hoort? Zijn wij in staat om uit onze eigen bubbel te komen en zoeken we de ander actief op of blijven we liever in ons veilig kringetje?

Programma:

Vredseweek2021_FlyerA5_DEF

Zie ook de Vredesmaaltijd in de Lucaskerk in het kader van “Stilstaan bij Geloven”:

Woensdag 22 september, 18:00 uur. Vredesmaaltijd, gespreksleiding ds Roel Knijff. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda

In de vredesweek houden we een vredesmaaltijd. De eerste keer weer samen eten sinds de pandemie. Het wordt een bijzondere maaltijd; in het kader van de internationale Vredesweek, een jaarlijkse week van bezinning en actie ten behoeve van vrede. Iedereen kan mee-eten. De kerk is open om 17:30 uur, om 18:00 uur gaan we aan tafel.  De kosten zijn € 5. Vooraf aanmelden via www.lucaskerk.nl/formulier