Onder de titel ‘Even bidden tot U’, vindt van vrijdag 27 maart op zaterdag 28 maart het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ plaats in het Bisdom Breda. Hiermee geeft het bisdom gehoor aan de oproep van paus Franciscus, toen hij vijf jaar geleden het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. De ’24 uur voor de Heer’ nodigen ertoe uit het sacrament van verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding. “Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in de bul Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

In 24 uur tijd zullen acht parochies in het Bisdom Breda elkaar afwisselen met eucharistische aanbidding:

Vrijdag 27 maart:

12.00 uur – 16.00 uur: Breda, H. Antoniuskathedraal

16.00 uur – 18.00 uur: Goes, H. Maria Magdalenakerk

18.00 uur – 19.00 uur: Vlissingen, Onze Lieve Vrouwekerk

19.00 uur – 21.00 uur: Oudenbosch, Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara

Zaterdag 28 maart:

21.00 uur – 2.00 uur: Hulst, H. Willibrordusbasiliek

2.00 uur – 7.00 uur: Bergen op Zoom, Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk

7.00 uur – 9.30 uur: Zundert, H. Trudokerk

9.30 uur – 12.00 uur: Oosterhout, Zusters Benedictinessen van de OLV Abdij

Met een poster en gebedskaarten kunnen parochies gelovigen uitnodigen om aan te sluiten bij het gebed in de genoemde kerken. De posters en de gebedskaarten worden deze week verstuurd naar de parochies, ordes en congregaties en leden van de gebedskring voor roepingen. Ze kunnen ook worden gedownload vanaf de site van het Bisdom.

Gebed: ‘Even bidden tot U’
Ik kom even bij U
met mijn noden en vragen
om ze bij U neer te leggen.
Heer
Bij U zoek ik stilte en rust.
Uw aanwezigheid is weldadig.
Allerlei dierbare mensen
komen in gedachten.
Ik voel me met hen verbonden.
Hun noden en vragen
leg ik bij U neer.
Vrede komt over me heen
in Uw aanwezigheid.
Het is goed bij U te zijn.
In de stilte hoor ik Uw stem.
Ik antwoord op wat U in mijn hart heeft gelegd.
Heer
Het is goed bij U te zijn.
Amen.