The Passion wordt op witte donderdag 1 april live door KRO-NCRV uitgezonden vanuit Roermond en heeft het actuele thema ‘#ikbenervoorjou’. Dit jaar is Roermond de gaststad van The Passion. Omdat fysieke aanwezigheid van publiek in Roermond dit jaar vanwege corona niet mogelijk zal zijn, wordt The Passion interactiever en kan de kijker via thepassion.kroncrv.nl onderdeel zijn van de 11de editie van het paasevenement. Op ikbenervoorjou.nl komen daarnaast video’s en gespreksmateriaal beschikbaar om in kleine groepjes samen door te praten over de thema’s die aan bod komen. Benieuwd naar de liedjes die gezongen zullen worden? Bestel dan alvast de gratis cd met een exclusief voorproefje, waaronder het lied ‘Als ik jou zie in de hemel’ (vertaling van ‘Tears in Heaven’) door Trijntje Oosterhuis.

The Passion is dit jaar vertrouwd én vernieuwd: zo is er een zeer gevarieerde cast, een virtuele processie en materiaal om thuis door te praten over thema’s als vriendschap, familie en gemis. Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. De Verteller is Humberto Tan. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolken de rollen Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kruipt in de huid van Judas en presentatrice Anita Witzier haalt als verslaggever verhalen uit het hele land op en doet verslag van de virtuele processie. Voor het eerst zullen tijdens het evenement een aantal Nederlandse vertalingen van Engelstalige hits te horen zijn.

The Passion wordt op Witte Donderdag 1 april live uitgezonden om 20.30 uur door KRO-NCRV op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.