Op dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart 2020 is het Bisdom Breda gastheer voor de landelijke conferentie ‘De missionaire parochie – Als God renoveert’. Hoofdspreker op deze conferentie is de Canadese priester James Mallon.Hij is auteur van het boek ‘Divine Renovation’ (2014) dat begin 2019 in Nederlandse vertaling verscheen bij Adveniat onder de titel ‘Als God renoveert’. Hierin beschrijft hij hoe hij en zijn team de omslag van een ‘onderhoudsparochie’ naar een missionaire parochie hebben vormgegeven in de Sint-Benedictus parochie in Halifax, Canada. Het blijkt dat het mogelijk is: een bloeiende parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen en zorg dragen voor elkaar en voor mensen in hun omgeving! Dit boek is het uitgangspunt voor deze unieke conferentie in Nederland. Inmiddels zijn diverse parochies in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk én Nederland bezig met het toepassen en “vertalen” van de visie en inhoud van het boek naar hun eigen situatie.

De conferentie wordt gehouden in en om de basiliek van Oudenbosch. In het programma zullen momenten zijn van ontmoeting, seminars, inleidingen en gebed:

Maandagavond 23 maart 2020:

• Inchecken en ontvangst
  • Informele ontmoeting en gezamenlijk gebed

Dinsdag 24 maart 2020:

• Inchecken en ontvangst
  • Eucharistieviering
  • Inleidingen door fr. James Mallon (hoofdspreker)
  • Seminars met diverse sprekers
  • Gezamenlijk gebed
  • Gezamenlijke maaltijden

Woensdag 25 maart 2020:

• Eucharistieviering
  • Inleidingen door fr. James Mallon
  • Seminars met diverse sprekers
  • Gezamenlijk gebed
  • Gezamenlijke maaltijden

Een meer uitgewerkt programma met ook nadere informatie over de seminars volgt.De conferentie is nadrukkelijk bedoeld voor het gehele Nederlandse taalgebied, voor allen die ernaar verlangen om met hun parochie een weg in te slaan naar een missionaire parochie of de missionaire weg die zij zijn ingeslagen in hun parochie verder willen uitbouwen. Alle betrokken parochianen en vrijwilligers in de parochie en alle bisschoppen, priesters, diakens, pastoraal werkers en werksters, catechisten, pastoraal assistenten zijn van harte uitgenodigd. Ook betrokkenen bij de nieuwe bewegingen en gemeenschappen in de Kerk willen we van harte aanmoedigen om deel te nemen aan deze conferentie. Dat geldt ook voor jongeren, voor wie een kortingstarief geldt voor deelname aan deze conferentie. Ook onze protestantse broeders en zusters zijn van harte welkom op de conferentie.

U kunt hier doorklikken naar de site van de Conferentie voor nadere informatie over het programma en om u aan te melden! Komt u ook?