Vorige week viel Turkije Noordoost-Syrië binnen. Honderdduizenden inwoners van het gebied leven in angst om het lot van familieleden, en wat deze nieuwe fase in de oorlog voor hen zal betekenen. De World Council of Churches heeft ook dit nieuwe geweld in Syrië veroordeeld: “Het Syrische volk heeft al te veel conflicten en veel te veel bloedvergieten, vernietiging en ontheemding ondergaan”, zei WCC algemeen secretaris Olav Fykse Tveit. “De kerken van de wereld eisen er een einde aan – een einde aan het lijden van de mensen. Genoeg vechten, chaos en dood. Het is tijd voor vrede, uitstel, voor dialoog en voor gerechtigheid voor de slachtoffers of wreedheden begaan door deze catastrofale jaren van geweld.”

Wij bidden voor hen:

Goede God,

Wij bidden voor de inwoners van Noordoost-Syrië. Zij zitten klem tussen de strijdende partijen en zijn onzeker over hun lot.

Wij bidden u voor vrede in Syrië. Inwoners in Noord-Oost Syrië willen volhouden en in hun huizen blijven. Ze vertrekken alleen als ze worden gedwongen. We brengen ze voor Uw aangezicht. Wilt u ze rust en moed geven in deze situatie van voortdurende angst?

Christenen in Noord-Oost Syrië houden zich vast aan Jezus’ woorden: “In deze wereld zullen jullie het zwaar te verduren krijgen. Maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen.” Wij bidden hen moed en kracht toe van U. Amen

Ga voor meer informatie hierover naar het bericht hierover op de website van Kerk in Actie