Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) tussen 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Dit kan vanzelfsprekend zo lang of zo kort als een lokale kerk doorgaans doet. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Ook in Breda doen kerken mee aan dit initiatief. Andere initiatieven in Breda om met elkaar verbonden te zijn en troost én hoop te vinden, zijn:

De Protestantse gemeente Breda zendt de zondagse viering (10:00 uur) en op de woensdag een avondgebed (19:00 uur) uit, beide te volgen via www.kerkomroep.nl en zoeken naar Johanneskerk Breda

De Protestantse Gemeente Ginneken houdt elke dinsdagavond om 19:00 uur een avondgebed en elke zondagmorgen om 10:00 uur een morgengebed. Eveneens te beluisteren via www.kerkomroep.nl en zoeken naar Protestantse Gemeente Ginneken

De Protestantse Gemeente Prinsenbeek zendt de zondagse vieringen uit om 10.30 uur (ook later te beluisteren) via deze link

De Rooms-Katholieke Kerk: van maandag tot en met zaterdag livestreams van de eucharistieviering en de dagsluiting in de Hilversumse St. Vituskerk. Ook de zondagse eucharistieviering op KRO-NCRV televisie. En kijk ook voor andere initiatieven  op de website van KRO-NCRV

Ekklesia: via hun YouTube kanaal