Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. In plaats daarvan worden online vieringen op het internet geplaatst. Ook in Breda doen kerken dit:

De Protestantse gemeente Breda zendt online vieringen uit. Op hun website vindt u een link naar deze uitzendingen.

De Protestantse Gemeente Ginneken zendt online vieringen uit. Ook op hun website u een link naar de online vieringen.

De Protestantse Gemeente Prinsenbeek zendt de zondagse vieringen uit om 10.30 uur (ook later te beluisteren) via deze link

Voor online vieringen en andere mogelijkheden tot betrokkenheid bij de Rooms-Katholieke Kerk in Breda vindt u informatie op de websites van de 4 parochies:

Parochie Centrum

Parochie van de Heilige Familie

Augustinus Parochie

Maria Magdalena Parochie

Op de website van Ekklesia Breda vindt u een link naar de online vieringen op hun You Tube kanaal.

En op de website van de Remonstrantse Gemeente Breda vindt u een link naar het You Tube kanaal van de Remonstranten in Nederland.

Ook het oecumenisch middaggebed voor Vrede en Verzoening wordt online uitgezonden, zie de berichtgeving over het middaggebed voor Vrede en Verzoening op deze website.