Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. In plaats daarvan worden online vieringen op het internet geplaatst. Ook in Breda doen kerken dit door het houden van online vieringen.

De Rooms-Katholieke Kerk in Breda is sinds 1 juni weer gestart met publieksvieringen. U moet u hiervoor wél aanmelden, als onderdeel van de Corona-maatregelen. Meer informatie én de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op de websites van de 4 parochies:

Parochie Centrum

Parochie van de Heilige Familie

Augustinus Parochie

Maria Magdalena Parochie

De Protestantse gemeente Breda zendt online vieringen uit. In juli starten de publieksvieringen weer. Informatie over de vieringen, onder andere hoe u zich kunt aanmelden, vind u op hun website.

De Protestantse Gemeente Ginneken is weer gestart met publieksvieringen, in de maand juni nog als proef, in juli op reguliere basis. Meer informatie, onder andere hoe u zich kan aanmelden voor de vieringen, vind u op hun website

De Protestantse Gemeente Prinsenbeek houdt in juni weer kerkdiensten in Het Kruispunt voor maximaal 30 personen, vanaf juli voor maximaal 100 personen. Meer informatie, onder andere hoe u zich kan aanmelden, vind u op hun website.

De vieringen van de Ekklesia Breda gaan vanaf juli weer van start. Er zijn nu vieringen gepland op zondag 5 juli en op zondag 12 juli, beide om 10.30 uur in de Lutherse Kerk. Meer informatie, onder andere hoe u zich kan aanmelden, vind u op hun website.

De online diensten van de Remonstranten worden beëindigd per 1 juli. Op 28 juni is de laatste online viering door ds. Koen Holtzapffel vanuit Breda. Het wordt een beetje feestelijke afsluiting van de serie van digitale diensten die in de afgelopen maanden zijn uitgezonden. Op de website van de Remonstrantse Gemeente Breda vindt u een link naar het You Tube kanaal van de Remonstranten in Nederland.

De online uitzendingen van het oecumenisch middaggebed voor Vrede en Verzoening zijn stop gezet. In de Grote Kerk van Breda start het middaggebed weer op vrijdag 17 juli. Wel is er op vrijdag 26 juni nog een online middaggebed vanuit Den Helder, ter herdenking aan het bombardement van de stad 80 jaar geleden, zie de berichtgeving over het middaggebed voor Vrede en Verzoening op deze website.