Bijna 400.000 doden, 12 miljoen vluchtelingen en zo’n 14 miljoen mensen die in armoede leven. Dat is de trieste balans van acht jaar oorlog in Syrië. Nu het er langzaam maar zeker veiliger wordt, keren de inwoners terug en beginnen ze de wederopbouw van hun land. Voor Syrische christenen is hun kerk daarbij belangrijker dan hun huis. De kerk is het hart van de gemeenschap en juist die gemeenschap is een reden om terug te keren. Herstel van de kerk betekent herstel van de samenleving en hoop voor de toekomst. Daar helpen we graag aan mee! Samen zijn we de kerk in actie en steunen we christenen in Syrië bij de opbouw van hun kerk en kerkelijke infrastructuur. Doet u mee?

In de derde week van september organiseert Kerk in Actie een landelijke actieweek voor de wederopbouw van de kerk in Syrië. Op zondag 15 september wordt er landelijk gecollecteerd voor herstel van Syrische kerken. Doet uw gemeente mee met de actieweek? Kijk op kerkinactie.nl/wederopbouwsyrie voor meer informatie.