Nu de lockdown wordt versoepeld, wordt ook het oecumenisch middaggebed voor Vrede en Verzoening op de vrijdagmiddag om 12:30 uur, weer hervat. Voorlopig afwisselend in de Grote Kerk en de Lutherse Kerk. Vrijdag 24 juli starten we in de Lutherse Kerk, vanwege andere activiteiten in de Grote Kerk. Op 31 juli zijn we ook daar. Vervolgens is op 7, 14 en 21 augustus het middaggebed in de Grote Kerk. Van 28 augustus t/m 30 oktober is het middaggebed in principe weer in de Lutherse Kerk. Maar op de vrijdagen 2, 9 en 23 oktober is ook de Lutherse kerk niet beschikbaar en vindt er dus geen oecumenisch middaggebed plaats. De intenties uit het intentieboek in de Stiltekapel van de Grote Kerk en het gebed voor Vrede en Verzoening zullen weer weerklinken in een korte meditatie. Centraal in het middaggebed staan het leed van mensen en door mensen aangedaan leed. In de intenties zal er deze tijd vanzelfsprekend veel aandacht zijn voor het Corona-leed.

Vanzelfsprekend gelden de Corona-voorschriften, in beide kerken.

De Stiltekapel in de Grote Kerk is vanwege sluiting van de Grote Kerk niet toegankelijk van 26 – 30 oktober.

Kijk voor actuele info op deze website.