Op zaterdag 28 september is het zover, de Open azc dag 2019. Een jaarlijks initiatief van Centraal Orgaan opvang asielzoekers, ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland.

Met het openstellen van de azc’s willen we je een kijkje geven in het leven op een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties je graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Kom je ook een ‘Bakkie Doen?’ Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig bakkie zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden je op 28 september tussen 13.00 en 16.00 uur graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan. Kijk waar je een bakkie kunt doen!

In de omgeving van Breda kunt u terecht bij het AZC Gilze Rijen, Prinsenbosch 2, 5126 ND Gilze

Voor updates en aanmelden voor deze Open AZC dag kunt u terecht op de site van Vluchtelingenwerk Nederland hierover: https://www.openazc.nl/

De Open AZC dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland