De twaalfde editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt op Witte Donderdag 14 april plaats in de stad Doetinchem. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland vindt voor het eerst plaats in de provincie Gelderland, in de Achterhoek. The Passion 2022 zal opnieuw een versie zonder publiek zijn. The Passion 2022 wordt vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Het thema van The Passion 40daagse is, net als The Passion zelf: Alles komt goed?! Dit zijn woorden van hoop. God belooft ons een nieuwe wereld. Ook al voelt het nu nog niet altijd zo, Pasen laat zien dat er een nieuw begin mogelijk is.

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk vanaf 2 maart 2022 The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten, en paaswakes waarbij je even stil kunt worden. Tijdens het concert wordt er iets verteld over en gecollecteerd voor een project van Kerk in Actie.

Voor meer informatie over The Passion 2022 klik HIER