Het lijkt of we uit een lange winterslaap ontwaken. Veel was de afgelopen tijd onmogelijk; vooral bij elkaar komen. Stapsgewijs ontdooien nu de beperkingen. En ook al moeten we nog afstand houden: de Grote Kerk is zo groot dat we zelfs op afstand van elkaar, goed kunnen samenkomen.

Het Bijbelboek dat zich als thema voor de zomervieringen bijna vanzelfsprekend aandiende, was het boek Handelingen. We mogen ons geloof weer handen en voeten geven. En in het boek Handelingen lezen we dat het ook bij opbouw van de kerk allemaal niet vanzelfsprekend verliep.

De Grote Kerk geeft gedurende de zomer OOK onderdak aan de tentoonstelling Royal Fashion Design. We vieren onze eredienst dus tussen creaties die werden gedragen door koningin Maxima. En een aantal nieuwe ontwerpen. Daar kunnen we letterlijk bijna niet omheen.

Het programma voor de zomervieringen is:

• 25 juli: ds. Roel Knijff
  • 1 augustus: ds. Saskia van Meggelen