OPEN AZC DAG 28 SEPTEMBER 2019

Op 28 september bent u welkom op de Open AZC dag. In de buurt van Breda in AZC Gilze Rijen. Een initiatief van COA, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en Vluchtelingenwerk Nederland. Kom ook ‘een bakkie doen’ in AZC Gilze Rijen.

MOZAÏEK VAN KERKPLEKKEN

Door nieuwe vormen van kerk-zijn kan de kerk misschien beter aansluiten bij een samenleving die steeds diverser wordt. Daarmee wordt nu geëxperimenteerd door de Protestantse Kerk Nederland.

Kristalnacht Herdenking 8 november 2018

Ook dit jaar wordt de Kristallnacht herdacht in Breda, door de Stichting Kristallnacht herdenking Breda. Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Kristallnacht plaatsvond, in de nacht van 9 op 10 november 1938. In heel Duitsland werden Joden en hun bezittingen...

Vredesweek

Elk jaar in september wordt de Vredesweek georganiseerd. Een week lang wat meer dan anders stil staan bij het thema Vrede. Dit jaar is de vredesweek van 15 tot en met 23 september. Het thema is