21 september begint een nieuwe Alpha! Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha.

Kom naar de introductieavond op dinsdag 21 september, 20.00 uur in het parochiecentrum: Ginnekenweg 331, Breda. Leuk om je te zien!
Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Bij Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten mét warme maaltijd ontdek je samen met anderen wat het christelijke geloof inhoudt. Of je nu katholiek, protestant, jood, moslim, atheïst, boeddhist bent, of simpelweg gelooft dat er ‘iets’ is, iedereen is welkom.

We beginnen telkens met het kijken naar een film van zo’n 25 minuten. Daarna bespreken we in kleine groepen hoe we zelf tegen het onderwerp aankijken. Er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ meningen, gevoelens of gedachten. Het gaat om het delen van jouw eigen ervaringen, en jezelf openstellen voor de perspectieven van anderen

Elke week staat een ander onderwerp centraal. Vragen die bijvoorbeeld kunnen langskomen zijn:

• Wie is Jezus? En waarom zeggen christenen dat Hij leeft? Hij is toch doodgegaan aan een kruis?
  • Hoe kunnen christenen geloven dat Jezus de zoon van God is? Hoe bewijs je zoiets? Dat kan toch niet?
  • Waarom bidden mensen? Is dat niet net zoiets als gewoon mediteren?
  • Wat is er zo bijzonder aan de Bijbel? Waarom denken gelovigen dat dat het woord van God is en niet gewoon een boek?
  • Als er een God is, waarom is er dan lijden en kwaad in de wereld?
  • Waarom zeggen christenen dat Jezus van mij houdt? Waar baseren ze dat op?

Deelname is gratis.

Data: Op de introductieavond ‘Is er meer?’ (start 20:00 uur, zonder maaltijd) kun je ontdekken of Alpha iets voor je is. Daarna ontmoeten we elkaar wekelijks elke dinsdag om 19:00 uur. Dan beginnen we met een warme maaltijd die voor ons is bereid. De laatste keer is op 30 november.

Als je nieuwsgierig bent kan je alvast wat ervaringsverhalen vinden op de website van Alpha Nederland.

Aanmelden: via het formulier op de site van de Parochie Heilige Familie.